Zbožíznalství SP

Zbožíznalství SP

Pracovní listy 1. ročník

1.           Úvod do zbožíznalství

2.           Hodnocení zboží 

3.           Hodnocení zboží - spotřebitelská hodnota, jakost 

4.           Metrologie a metrologická kontrola 

5.           Řízení jakosti v ČR - normalizace, zkušebnictví, inspekce 

6.           Certifikace - HACCP 

7.           Úloha státu, výroby a spotřebitele v oblasti jakosti 

8.           Škodlivé vlivy působící ve sféře oběhu 

9.           Obaly a obalové materiály 

10.         Konzervace 

11.         Složení poživatin - živiny 

12.         Zásady racionální výživy 

13.         Živiny - bílkoviny 

14.         Živiny - tuky 

15.         Živiny - sacharidy 

16.         Obiloviny

17.         Mlýnské výrobky

18.         Těstoviny

19.         Pekařské výrobky - rozdělení 

20.         Pekařské výrobky - označení

21.         Cukrářské výrobky

22.         Med

23.         Škroby

24.         Ovoce - základní pojmy

25.         Ovoce tuzemské

26.         Ovoce exotické

27.         Ovoce exotické - přehled plodů

28.         Ovoce konzervované

29.         Zelenina - úvod a skupiny

30.         Zelenina košťálová a listová

31.         Zelenina - brambory - houby

32.         Zelenina konzervovaná

33.         Káva

34.          Čaj

35.          Kávoviny a kakao

36.          Čokoláda a čokoládové cukrovinky

37.         Koření

38.         Ocet

39.          Hořčice

40.          Sůl

41.          Vejce

42.          Maso - základní pojmy

43.          Maso jatečních zvířat

44.          Maso - drůbež

45.          Maso - zvěřina

46.          Ryby a rybí výrobky

47.          Masné výrobky

48.          Masné výrobky - šunka

49.          Mléko a mléčné výrobky

50.          Nealkoholické nápoje - voda

51.          Nealko - ovocné nápoje

52.          Alkoholické nápoje - pivo

53.          Víno

   

 Obrazové přílohy 1. ročník

1.            Užitné vlastnosti zboží 

2.            Jakosti, značky jakosti 

3.            Řízení jakosti v ČR - normalizace, inspekce, zkušebnictví 

4.            Vlivy působící na zboží 

5.            Obaly 

6.            Konzervace 

7.            Poživatiny, VH, trvanlivost

8.            Živiny - bílkoviny, tuky, sacharidy

9.            Obiloviny, rýže

10.           Mlýnské výrobky

11.           Pekárenské výrobky

12.          Pekárenské výrobky - rozdělení

13.          Pekárenské výrobky - označení

14.          Těstoviny

15.          Med

16.          Škroby

17.          Ovoce

18.          Ovoce - konzervované výrobky

19.          Zelenina

20.          Káva

21.          Čaj

22.          Kakao a kávoviny

23.          Čokoláda a cukrovinky

24.          Čokoláda a čokoládové cukrovinky 2

25.           Koření

26.           Koření a sůl

27.           Ocet

28.           Hořčice

29.           Sůl

30.          Vejce

31.           Maso jatečních druhů

32.           Mléko a mléčné výrobky

33.          Tuky

34.          Víno

  

Pracovní listy 2. ročník

1.           Mýdla 

2.           Prací prostředky 

3.           Čisticí prostředky 

4.           Hnojiva 

5.           Pesticidy 

6.           Nátěrové hmoty - rozdělení, značení 

7.           Nátěrové hmoty - sortiment 

8.           Voňavky

9.           Kosmetika - úvod

10.         Kosmetika - pečující

11.         Kosmetika ochranná

12.         Kosmetika dekorativní

13.         Zdravotnické zboží

14.         Drogistická galanterie

15.         Kartáčnické zboží

16.         Textilní vlákna

17.         Tkaniny

18.         Tkaniny - zušlechťovací úpravy

19.         Netkané textilie

20.         Pleteniny

21.         Sortiment textilního zboží

22.         Jak správně ošetřovat oděvy

23.        Oděvní konfekce

24.         Kusový textil, prádlo pletené, oděvy, košile

25.        Prádlo a pletené ošacení - sortiment

26.         Punčochové zboží

27.         Textilní galanterie - měkká

28.         Textilní galanterie - tvrdá

29.         Kloboučnické zboží

30.         Kožešiny

31.         Bytové textilie - koberce a podlahové textilie

32.          Bytový textil - ložní prádlo

33.         Bytový textil - stolní, koupelnový, dekorační a doplňky 

34.          Podlahové krytiny

35.          Obuv - materiály, zdravotní požadavky

36.          Obuv - střihy, účel, výroba

37.          Obuv - číslování, hodnocení, péče

38.         Obuv dětská

39.          Kožená galanterie - kufry

40.          Kožená galanterie - peněženky, kabelky a aktovky

41.          Klenoty

 

 Obrazové přílohy 2. ročník

1.           Mýdla a prací prostředky 

2.           Čisticí prostředky 

3.           Hnojiva  

4.           Pesticidy

5.           Nátěrové hmoty - obrazová příloha  

6.           Kosmetika 

7.           Kosmetika - základní pojmy 

8.           Kosmetika - pečující

9.           Kosmetika - ochranná 

10.         Drogistická galanterie  

11.          Textilní vlákna

12.          Oděvy a konfekce

13.          Košile

14.          Textilní galanterie - měkká

15.          Textilní galanterie - tvrdá

16.          Bytový textil

17.          Obuv

18.         Obuv – sortiment dle účelu použití

19.         Kožená galanterie

20.          Klenoty

 

 Pracovní listy 3. ročník

1.          Elektrotechnické zboží - úvod 

2.          Elektrotechnické zboží - předpisy 

3.          Elekroinstalační materiály 

4.          Světelné zdroje 

5.          Elektrické články, baterie, akumulátory 

6.          Svítidla 

7.          Malé elektrické spotřebiče

8.          Elektrické spotřebiče tepelné 

9.          Domácí spotřebiče s elektromotory 

10.        Rozhlasové a televizní přijímače 

11.         Sklo

12.         Keramika

13.         Plasty a domácí potřeby z plastů

14.         Nádobí kovové

15.         Nožířské zboží

16.         Kamna a sporáky

17.         Výrobky hutnické prvovýroby a druhovýroby

18.         Papír

19.        Psací potřeby

20.         Školní a kancelářské potřeby

21.        Hračky

22.         Kočárky

23.        Bižuterie

24.        Kolečkové brusle

25.         Sportovní potřeby - jízdní kola

26.        Sportovní potřeby - lyže sjezdové

27.        Sportovní potřeby - výroba lyží, lyže běžecké

28.         Sportovní potřeby - letní sporty

29.         Sportovní potřeby - zimní sporty

30.         Nábytek - materiály

31.        Nábytek - rozdělení, základní druhy

32.         Nábytek kancelářský, dětský, pracovní

 

Obrazové přílohy 3. ročník

1.         Svítidla 

2.         Světelné zdroje 

3.         Domácí elektrické spotřebiče - tepelné 

4.         Domácí elektrické spotřebiče - malé tepelné 

5.         Domácí spotřebiče s elektromotory 

6.         Sklo 

7.          Keramika

8.          Nádobí kovové

9.          Nožířské zboží

10.        Nožířské zboží - doplněk

11.        Papír

12.       Školní potřeby

13.       Kancelářské potřeby

14.      Hračky

15.       Sportovní potřeby - lyže

16.       Sportovní potřeby - in-line brusle

17.      Jízdní kola

 

 

 

 

Aktuality